Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Επιστολή προς ΥΔΤ & Π.Π. κ. ΔΕΝΔΙΑ Νικόλαο για το στεγαστικό πρόβλημα της Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ


Θέμα:«Μεταστέγαση Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών»
Κύριε Υπουργέ,
Επ’ ευκαιρίας της έκφρασης των θερμών συγχαρητηρίων μας για ανάληψη των καθηκόντων σας στην Ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, θέση στην οποία πιστεύουμε ότι θα προσπαθήσετε να ανταποκριθείτε επάξια επιβεβαιώνοντας την σοβαρή και υπεύθυνη διαδρομή σας στο δημόσιο πολιτικό βίο, θα θέλαμε να εκφράσουμε και την ικανοποίηση μας για το άμεσο ενδιαφέρον σας επί των δομικών ζητημάτων που ασφυκτιούν τη λειτουργική ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επί σειρά ετών, τόσο η Ένωση μας όσο και η Υπηρεσιακή Ηγεσία του τόπου προσπαθεί να επιτύχει λύση ίσως στο σοβαρότερο πρόβλημα που απασχολεί την Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών και που δεν είναι άλλο από τριτοκοσμικό στεγαστικό καθεστώς στο οποίο είμαστε αναγκασμένοι να ανταποκρινόμαστε στα ούτως ή άλλως αυξημένα και σοβαρά καθήκοντα μας.
Χωρίς να θέλουμε να μακρηγορήσουμε αναλύοντας για μια ακόμη φορά τα αυτονόητα, ευελπιστούμε ότι επιτέλους εσείς θα είστε αυτός που θα αναλάβει άμεσα και κατά προτεραιότητα πρωτοβουλία μεταστέγασης των Υπηρεσιών της Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ στο ήδη παραχωρηθέν κτίριο του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ», ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να εργασθούμε αποτελεσματικότερα σε ένα περιβάλλον στοιχειώδους υποδομής που θα διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα μας ως οργανισμό, θα παράσχει τις πρέπουσες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας, θα αξιοποιήσει μια εγκαταλελειμμένη στο έλεος του χρόνου και της φθοράς δημόσια περιουσία και θα εξοικονομήσει σημαντικό οικονομικό όφελος από την απαλλαγή καταβολής ενοικίων για αστυνομικές εγκαταστάσεις που πανθομολογούμενα τυγχάνουν απαράδεκτες ως προς τον σκοπό ύπαρξης τους.
Η εμπειρία σας άλλωστε από τη θητεία σας ως Υπουργός Δικαιοσύνης στο πρόσφατο παρελθόν, σας επιτρέπει να αντιληφθείτε την αναγκαιότητα ύπαρξης σύγχρονων και κατάλληλων αστυνομικών υποδομών πλησίον του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών στο οποίο κρατούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι κρατούμενοι αφού με δική σας απόφαση χαρακτηρίσθηκε ως ΤΥΠΟΥ Γ΄ κατά τις προβλέψεις του άρθρου 20 Ν. 3772/2009.
Τέλος επισημαίνουμε ότι τυχόν υλοποίηση δημιουργίας Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην περιοχή της Δεσκάτης Γρεβενών και εφόσον παραμείνουν οι κρατούσες συνθήκες κτιριακών, υλικοτεχνικών υποδομών και αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή μας, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αλυσιδωτά προβλήματα ασφάλειας και παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες της περιοχής μας αλλά και συνθηκών εργασιακού μεσαίωνα για το αστυνομικό προσωπικό, γεγονός που εκ του ρόλου μας είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να συμβεί, πιστεύοντας όμως ακράδαντα ότι το ενδιαφέρον σας για το δίκαιο των αιτημάτων μας δεν θα οδηγήσει τελικά σε κλιμάκωση του συνδικαλιστικού μας αγώνα.
Οι κ.κ. Βουλευτής Γρεβενών κ. ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ Τιμολέων, Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ Γεώργιος, Δήμαρχος Γρεβενών κ. ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ Δημοσθένης και Δήμαρχος Δεσκάτης κ. ΜΙΓΚΟΣ Νικόλαος, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα καθώς και όποιος άλλος θεσμικός παράγοντας του τόπου μας επιθυμεί, σε συνέχεια της έμπρακτης, ουσιαστικής και αμέριστης μέχρι σήμερα υποστήριξης τους απέναντι στον αγώνα μας για αξιοπρέπεια, παρακαλούνται όπως κατά την κρίση τους τοποθετηθούν ενώπιον της νέας Κυβέρνησης επί του κυρίαρχου αυτού ζητήματος που ταλανίζει όχι μόνο τους Αστυνομικούς αλλά και την κοινωνία των Γρεβενών.
Με εκτίμηση και πάντοτε στη διάθεση σας,

                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος ΤΡΙΓΩΝΗΣ                  Κωνσταντίνος ΛΑΧΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου