Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ημερίδα: "Το μανιτάρι ως μοχλός ανάπτυξης για τα Γρεβενά"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, 22/09 η ημερίδα του Δήμου με θέμα “Το μανιτάρι ως μοχλός ανάπτυξης για τα Γρεβενά”. Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης υποδέχτηκε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τοπικούς παράγοντες, αντιπροσώπους της ΠΕ Γρεβενών αλλά και τον σύμβουλο του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, κο Ρήγα Τσιακίρη. Στην ημερίδα επίσης παρευρέθησαν εκπρόσωποι του Μουσείου Μανιταριών Λάβδας, ο πρόεδρος Μανιταρόφιλων Ηπείρου, ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών Μετεώρων και σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου των Γρεβενών που δραστηριοποιούνται με το μανιτάρι.

Την ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος και αμέσως εισηγήθηκε το θέμα του ο Ισπανός σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης Φυσικού Περιβάλλοντος της περιφέρειας Καστίγια Λεόν της Ισπανίας. Ο κος Alvaro Picardo ανάπτυξε διεξοδικά την εμπειρία της περιφέρειας Καστίγια Λεόν στην οικονομική και τουριστική αξιοποίηση του μανιταριού. Την σκυτάλη παρέλαβε ο κος Γιώργος Κωνσταντινίδης που με την ιδιότητα του προέδρου των Μανιταρόφιλων Ελλάδας εξέθεσε τις δράσεις και τα επιτεύγματα του Συλλόγου και τους οραματισμούς τους για το μέλλον.

Η καρποφόρα συνεργασία του Δήμου με τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας και το Μουσείο Μανιταριών Λάβδας φαίνεται ότι απέδωσε τα μέγιστα καθώς πλήθος κόσμου παρακολούθησαν τις εισηγήσεις και στο τέλος τοποθετήθηκαν επί των λεγομένων ή διατύπωσαν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους. Με την έξοδό τους από την αίθουσα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν καλλιτεχνικές δημιουργίες με θέμα το μανιτάρι από καλλιτέχνες της πόλης, να δουν από κοντά μια ποικιλία ζωντανών άγριων μανιταριών που προμήθευσε ο κος Θεόδωρος Καραγιάννης και να γευτούν εντυπωσιακά μανιταροεδέσματα που μαγείρεψαν μέλη του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ελλάδας, οι κοι Θεόδωρος Καραγιάννης, Χρήστος Πλεσιώτης και Ανδρέας Σλιάρας.







Η εισήγηση του Προέδρου των Μανιταρόφιλων Ελλάδας κ. Γιώργου Κωνσταντινίδη

Η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας 
Χρήστου Τριγώνη

Περισσότερο ρεπορτάζ, βίντεο και φωτογραφίες από την ημερίδα στο : www.star-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου