Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΑΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2013Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών έλαβε χώρα η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας με μεγάλη συμμετοχή των μελών όπου πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.
   Στις εργασίες της Συνέλευσης  παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας και ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ.κ. ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης και ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Αντώνης αντίστοιχα, οι οποίοι ενημέρωσαν διεξοδικά τους παριστάμενους για τις τρέχουσες εξελίξεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά ζητήματα.
   Εν συνεχεία από το Προεδρείο του Δ.Σ. αναγνώσθηκε ο Διοικητικός – Οικονομικός απολογισμός του 2012 καθώς και ο Προϋπολογισμός του 2013 που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα και η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τη σύνταξη του σχετικού Ψηφίσματος των μελών της. 
ΨΗΦΙΣΜΑ  ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 22-01-2013


Εμείς  οι   Αστυνομικοί  ανεξαρτήτου  βαθμού της ιεραρχίας , μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Γρεβενών , συγκεντρωθήκαμε στα  Γρεβενά  σήμερα 22 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιώντας τη Πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση  του έτους,  αναζητώντας μέσα από απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες κα υγιή διάλογο, νέες αγωνιστικές δράσεις που θα ανατρέψουν τις σε βάρος μας εξοντωτικές πολιτικές και που θα θωρακίσουν τον Έλληνα αστυνομικό από τους κινδύνους που τον απειλούν, διασφαλίζοντας πιο αποτελεσματικά το αγαθό της ασφάλειας στο συνάνθρωπό μας.

  Σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα μας βρέθηκε -εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια- στη μέγγενη των απροσχημάτιστων επεμβάσεων ξένων θεσμικών και εξωθεσμικών κέντρων, στο όνομα της σωτηρίας της εθνικής οικονομίας και της αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο δυναμικά, απορρίπτοντας τις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικας.
  Ως Έλληνες Αστυνομικοί, είμαστε υπερήφανοι διότι η Ένωση μας και εν γένει το συνδικαλιστικό μας κίνημα «δεν συνεμορφώθη προς τα υποδείξεις», ύψωσε τη σημαία της υπερηφάνειας και της αντίστασης, κρατώντας ζωντανή τη φλόγα της ελπίδας για καλύτερες μέρες για όλους μας, παρά την ισοπεδωτική πολιτική που ακολουθήθηκε εις βάρος μας από τις τελευταίες κυβερνήσεις.
  Συνταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή με τη λαϊκή απαίτηση για την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα σέβεται τον άνθρωπο πέρα και πάνω από τα συμφέροντα των αγορών και της ολιγαρχίας του πλούτου και αυτήν μας την απόφαση θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι όσο μια κοινωνία βυθίζεται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, άλλο τόσο θα αυξάνεται η εγκληματικότητα και θα πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για την ασφάλεια και των ίδιων των συναδέλφων μας.
   Μόνο με το δοκιμασμένο δρόμο του αγώνα μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια βιώσιμη προοπτική σε προσωπικό-οικογενειακό και υπηρεσιακό-επαγγελματικό επίπεδο, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ την επίλυση και των κάτωθι ζητημάτων-αιτημάτων, για μια αστυνομία, σύγχρονη, δίκαιη και δημοκρατική, που θα είναι σε θέση να υπηρετεί τον Έλληνα Πολίτη, όπως επιτάσσουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι του κράτους, μακριά από παρωχημένα δόγματα και αντιλήψεις άλλων εποχών.
Α΄ ΘΕΣΜΙΚΑ

1. Αναθεώρηση του άρθρου 23 του Συντάγματος και απάλειψη του απόλυτου περιορισμού για το δικαίωμα της απεργίας στους αστυνομικούς.
2. Αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος με έμπρακτη διασφάλιση της αβλαβούς για το αστυνομικό προσωπικό εκτέλεσης των καθηκόντων του, με την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 περί Υγιεινής και Ασφάλειας.
3. Μοναδικός τρόπος εισαγωγής στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων με το ισχύον αξιοκρατικό σύστημα.
4. Ανατροπή της απόφασης για αναστολή προσλήψεων την επόμενη διετία με επαρκή αριθμό εισαγωγής αστυνομικών κατ' έτος στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας μόνο μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων και με προκήρυξη εισαγωγής για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 3.000 θέσεων αστυφυλάκων, έτσι ώστε στοιχειωδώς να αναπληρωθούν στο ελάχιστο τα κενά των οργανικών θέσεων εξαιτίας της αθρόας συνταξιοδότησης του προσωπικού που βαίνει γεωμετρικά αυξανόμενη. Διασφάλιση της υπηρεσιακής εργασιακής πορείας αυτών από τη νόθευση και μεταφορά αστυνομικών αρμοδιοτήτων.
5. Αναβάθμιση εκπαίδευσης των Δοκίμων των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να πραγματοποιούν ουσιαστική εκπαίδευση με κύριο προσανατολισμό την πλήρη επαγγελματική κατάρτισή τους και όχι να χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση πραγματικής υπηρεσίας με μισθό κατά πολύ μικρότερου από του ανειδίκευτου εργάτη.
6. Μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας με:
α) Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Ανακατανομή αστυνομικού προσωπικού με καινούργιο οργανόγραμμα, χωρίς κριτήριο εντοπιότητας.
β) Αναβάθμιση-Επανακαθορισμό του συστήματος εκπαίδευσης μετεκπαίδευσης ,της εξειδίκευσης και δια βίου εκπαίδευσης. Αποδοχή από την Ηγεσία της διαβάθμισης – αντιστοίχισης των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ. με ΑΕΙ – ΤΕΙ και ίδρυση Αστυνομικού Πανεπιστημίου.
γ) Αναθεώρηση ισχύοντος συστήματος κρίσεων-προαγωγών και υπηρεσιακή εξέλιξη των αστυνομικών με ένα αξιοκρατικό αδιάβλητο και δίκαιο σύστημα.
δ) Επαναπροσδιορισμό του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας και απαλλαγή αυτής από τα ξένα προς την αποστολή της έργα.
7. Άμεση αντιμετώπιση των αρνητικών για τους αστυνομικούς συνεπειών από την εφαρμογή του Νόμου 3169/2003 και ίδρυση - λειτουργία των επιβαλλόμενων απ' αυτόν σκοπευτηρίων σε κάθε έδρα Αστυνομικής Διεύθυνσης και εμπέδωση των διατάξεων του νέου αυτού νομικού πλαισίου σ' ό,τι αφορά τη χρήση των όπλων.
8. Θεσμοθέτηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την απάμβλυνση των ανισοτήτων σε βάρος του σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
9. Σοβαρή αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού ζητήματος με σεβασμό στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρόσληψη νέας μόνιμης αποτρεπτικής δύναμης στα ανατολικά σύνορα της Χώρας μιας και η επιλογή των συνεχών μετακινήσεων προσωπικού, μόνο ως αναποτελεσματικό ημίμετρο μπορεί να χαρακτηρισθεί η οποία παράλληλα εξοντώνει οικονομικά και οικογενειακά τους εμπλεκόμενους συναδέλφους.


Β΄ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

1. SΤΟΡ στις νέες περικοπές του πενιχρού μισθού μας που επιβάλλονται από την ψήφιση του επαχθέστερου όλων των Μνημονίων με τον Ν.4093/2012. Αποκατάσταση του «ειδικού φτωχολογίου» μας σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Πρωθυπουργού. -  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!
2. Διαμόρφωση και βελτίωση του μισθολογίου μας με εισαγωγικό μισθό του αστυφύλακα 1300 ευρώ για πενθήμερη εργασία:
Το υφιστάμενο (ισχύον σήμερα μισθολόγιο των Στρατιωτικών-Σωμάτων Ασφαλείας) δημιουργεί ανισότητες και αδικίες μεταξύ των στελεχών εξ' αιτίας:
α. της αφετηρίας (μονάδας) που δεν ξεκινάει ή αρχίζει από τον Αστυφύλακα-Λιμενοφύλακα-Πυροσβέστη (Λοχία), αλλά η μονάδα είναι από τον Ανθυπολοχαγό με σχέση 0,82 προς 2,14 του αστυφύλακα (Λοχία) έως Α' ΓΕΕΘΑ,
β. των συντελεστών, που δεν είναι ορθολογικά αναλογικοί και δίκαιοι για όλους τους βαθμούς,
γ. των βαθμολογικών-μισθολογικών προαγωγών που δεν είναι ανάλογες και αντίστοιχες με τις Ένοπλες Δυνάμεις.
δ. του δεδομένου ότι οι τακτικές αποδοχές μας έχουν 45% επιδόματα και η χορηγούμενη επί σειρά ετών εισοδηματική πολιτική υπολογίζονταν και καταβάλλονταν ως ποσοστό μόνο στο Βασικό Μισθό.
Γι αυτό ΖΗΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μισθολόγιο δίκαιο χωρίς ανισότητες και αδικίες, με νέα δυναμική που θα δίνει όραμα και προοπτική στην οικονομική αναβάθμιση των αστυνομικών, ειδικότερα των νέων Αστυφυλάκων-Υπαξιωματικών-Αξιωματικών.
Με αφετηρία εισαγωγής τον Β.Μ. του Αστυφύλακα – Λιμενοφύλακα – Πυροσβέστη – Υπαξιωματικού (Λοχία) που θα αρχίζει από την μονάδα και:
Με δικαιότερους συντελεστές, ορθολογικά, σε αναλογική βάση.
Με σταδιακή κατάργηση-ενσωμάτωση όλων των τακτικών επιδομάτων.
Με θεσμοθέτηση:
α. Πραγματικής αμοιβής για την πέραν του πενθημέρου εργασία και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για Κυριακές, εξαιρέσιμες αργίες, υπερωρίες, νυχτερινά.
β. Επιδόματος επικίνδυνης εργασίας.
3. Άμεση καταβολή των οφειλομένων εκτός έδρας και ενιαιοποίηση του τρόπου αποζημίωσης για όλες τις εκτός έδρας μετακινήσεις με υποχρεωτική προκαταβολή του συνόλου του αντιστοιχούντος ποσού στους δικαιούχους πριν την αναχώρησή τους.
4. Την οριστική ρύθμιση των δόσεων – συμβάσεων των στεγαστικών δανείων.
5. Την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών και για τους ένστολους με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις – ευεργετήματα, που χορηγήθηκε σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους του Κράτους.

Γ΄ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

1. Όχι στην μνημονιακή σύνδεση του ασφαλιστικού των ενστόλων με το προσδόκιμο ζωής. (Δεν ισχύει πουθενά στον κόσμο, ούτε στην Γερμανία της κας Μέρκελ).
2. Χαρακτηρισμός του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού με την χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης εργασίας.
3. Θεσμοθέτηση της 25ετίας ως θεμελιώδες συνταξιοδοτικό δικαίωμα των αστυνομικών παθόντων εν ώρα υπηρεσίας ή εξαιτίας αυτής με άμεση χρήση και απόδοση πλήρους συντάξεως με μπόνους (αυξημένων συντελεστών – κλιμακίων υπολογισμού της σύνταξης καθ' όλη την διάρκεια του εργασιακού βίου ισόποσου με 40 έτη ασφάλισης).
4. Δυνατότητα αναγνώρισης ως συντάξιμου χρόνου για τους ένστολους με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που δόθηκε στο Δημόσιο τομέα για την αναγνώριση τέκνων αποκλειστικά και μόνο σε όσους εισήλθαν σε μεγάλη ηλικία στο Σώμα προς συμπλήρωση των 40 ετών ασφάλισης ή 60 ετών όριο ηλικίας Γενικής αποστρατείας.
5. Την αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν τα Ταμεία μας και ο ερανικός λογαριασμός στο Ίδρυμα Παιδικών Εξοχών από την απομείωση των αποθεματικών τους λόγω του PSI με εξυγίανση όλων των υπαρχόντων επικουρικών ταμείων και ταμείων αρωγής με λογιστική ενοποίηση και βελτίωση των παροχών, σύμφωνα με τις δυνατότητες κάθε ταμείου μετά από αναλογιστική μελέτη και την αναλογική εκπροσώπησή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Τ.Σ.. Καμία περαιτέρω μείωση στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις.
Ειδικότερα για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού την κατάργηση του Ν. 1911/1990 και ελπίζουμε να ξεπεράσει τα όποια οικονομικά προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετώπισε, με τις δυσάρεστες και επώδυνες ρυθμίσεις που έγιναν (μείωση παροχών – αύξηση εισφορών) και να εξακολουθήσει να αποδίδει κανονικά τα μερίσματα χωρίς καθυστέρηση, καθώς επίσης και την εξόφληση του ΒΟΕΑ όπου ο αριθμός των αιτήσεων για χορήγηση έχει παγώσει περισσότερο από τρία (3) έτη. Για το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (τέως Τ.Α.ΑΣ. – ΕΦΑΠΑΞ) την κατάργηση των 31 ετών ασφάλισης για τη χορήγηση και την προσαρμογή του στο χρονικό πλαίσιο τμηματικά που θέτει ο Ν. 3865/2011.
6. Εξομοίωση των συναδέλφων που πέτυχαν στο διαγωνισμό του 1989, αλλά προσελήφθησαν το 1994, με τους υπόλοιπους της ίδια σειράς, οι οποίοι είχαν καταταγεί από το 1989.
7. Δημιουργία ξεχωριστού ταμείου κύριας ασφάλισης μισθωτών όλων όσων εργάζονται στο Δημόσιο Τομέα και όχι την ένταξη μας στο Ι.Κ.Α. νεοπροσλαμβανομένων από το έτος 2011.
8. Διεκδικούμε το δικαίωμα να έχουμε δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας χωρίς να πληρώνουμε για την υγειονομική περίθαλψη με ενιαίο Κλάδο Υγείας για όλο το Αστυνομικό Προσωπικό.

Δ' ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

1. Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 € με κατάργηση της έκτακτης ειδικής εισφοράς στο ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 € για μισθωτούς -συνταξιούχους και καθορισμός νέας φορολογικής κλίμακας με πρόσθετα κλιμάκια.
2. Τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.

Ε΄ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ακραία φαινόμενα ρατσιστικής βίας, κοινωνικών αποκλεισμών και φασιστικών συμπεριφορών-προκλήσεων, επιβεβαιώνοντας την αταλάντευτη πίστη του στα ιδανικά της δημοκρατίας, στις πανανθρώπινες αξίες και στις αρχές του Συντάγματος της Χώρας μας για μια ασφαλή και ειρηνική κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, με σεβασμό στη διαφορετικότητα του άλλου και με αισθήματα αλτρουισμού και αλληλοβοήθειας.

ΣΤ΄ ΤΟΠΙΚΑ

1. Άμεση προώθηση των διαδικασιών μεταστέγασης του Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» οι οποίες εδώ και ένα χρόνο έχουν λιμνάσει στην γραφειοκρατία και παράλληλα διασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όπως είχε αυτό είχε προβλεφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.  
2. Άμεση αύξηση της οργανικής δύναμης των Υπηρεσιών της Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ και αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες, αφού η υπάρχουσα κατάσταση ανταποκρίνεται σε υπηρεσιακά και κοινωνικοοικονομικά δεδομένα περασμένων δεκαετιών.
3. Άμεση αποπεράτωση της κατασκευής του νέου κτιρίου του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία μιας σύγχρονης εγκατάστασης εκπαίδευσης Δοκίμων Αστυφυλάκων στην περιοχή μας και να μην αφεθεί στο έλεος της φθοράς του χρόνου μία ακόμη υποδομή που χρηματοδοτήθηκε από το υστέρημα του λαού μας.
4. Απεμπλοκή των συναδέλφων που υπηρετούν στα Τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γρεβενών από την μετακίνηση τους στον Έβρο με παράλληλο επαναπροσδιορισμό του ρόλου των Υπηρεσιών αυτών, αφού οι ανάγκες που ανέκυψαν λόγω της λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών και της έλλειψης προσωπικού, έχουν κατ’ ουσία ακυρώσει το έργο τους μετατρέποντας τα σε δεξαμενές καθημερινής διάθεσης της δύναμης τους προς ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών και σε μόνιμες Υπηρεσίες κράτησης αλλοδαπών που συλλαμβάνονται ανά την Επικράτεια και μετάγονται σε αυτά εωσότου περαιωθούν οι διαδικασίες απέλασης τους.
5. Άμεση ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος στους Αγίους Θεοδώρους σε υπάρχον ιδιόκτητο κτίριο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες γενικής αστυνόμευσης της περιοχής λόγω του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών που βρίσκεται εκεί, αποκαθιστώντας συνάμα το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Επίσης θα ανταποκριθεί παράλληλα και στην τροχαία αστυνόμευση της Ε.Ο. ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ η οποία λόγω της διασύνδεσής της με την Εγνατία Οδό δέχεται εξαιρετικά μεγάλο όγκο οχημάτων σε σχέση με τις προδιαγραφές της και οι κίνδυνοι πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων είναι πολλαπλοί.
6. Ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στο Νομό Γρεβενών που θα καλύψει αποκλειστικά τις ανάγκες αστυνόμευσης της Εγνατίας Οδού, οι οποίες θα αυξηθούν κατακόρυφα με την σύνδεση της με τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65).
7. Άμεση προμήθεια νέων περιπολικών οχημάτων και οχημάτων μεταγωγής κρατουμένων, αφού τα περισσότερα από τα υπάρχοντα έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες τους με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στα κοντέρ τους, καθώς επίσης κρίνονται άκρως επικίνδυνα για τους επιβαίνοντες αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες της οδού που κυκλοφορούν, λόγω των συνεχών βλαβών που παρουσιάζουν από την πολύχρονη χρήση τους.

- Με την πρώτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΓΡΕΒΕΝΩΝ εγκρίνουμε όλες τις προτάσεις και ενέργειες της , καθώς και το νέο Διεκδικητικό Πλαίσιο του 2013.


Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών
Μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού ΓρεβενώνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου