Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Να σταματήσουμε το φαύλο κύκλο της βίας
shmata_poasy-poaxiaΑθήνα 2 Νοεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 200/4/143
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να σταματήσουμε το φαύλο κύκλο της βίας
  Η νέα στυγερή δολοφονική ενέργεια έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και η εν ψυχρώ εκτέλεση δυο νέων ανθρώπων με έναν ακόμα να χαροπαλεύει, λίγες εβδομάδες μετά τα όσα είχαν προηγηθεί στο Κερατσίνι, αποτελεί νέα πρόκληση για τη χώρα, την ελληνική κοινωνία και τη Δημοκρατία.
  Πρέπει να το παραδεχθούμε, πλέον. Οι φραστικές καταδίκες της βίας από όπου κι αν προέρχεται, δεν αρκούν γιατί αυτές καθ' αυτές από μόνες τους δεν θωρακίζουν τους θεσμούς ενάντια στη φαυλότητα τέτοιων νοσηρών φαινομένων, στις γενεσιουργές τους αιτίες, στους ηθικούς αυτουργούς που τις δημιουργούν και τις παρακινούν, τους φυσικούς δράστες που τις εκτελούν, αλλά και όσων ωφελούνται από τέτοια σχέδια.
  Επειδή και το Αστυνομικό Σώμα, έχει πληρώσει με αίμα αυτόν τον φαύλο κύκλο της βίας και επειδή η απειλή της αόρατης κάννης των δολοφόνων εξακολουθεί να σημαδεύει την δημοκρατική ομαλότητα, αναμένουμε από την Πολιτεία να επιδείξει την απαιτούμενη στιβαρότητα έτσι ώστε με πνεύμα ομόθυμης συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων και με τον απαιτούμενο επαγγελματισμό σε ό,τι αφορά τις διωκτικές αρχές, να σταματήσουν αυτά τα δολοφονικά σχέδια.
  Διακατεχόμενοι από το θρήνο των οικογενειών των άτυχων νέων, που έχασαν τη ζωή τους απροστάτευτοι, εκφράζουμε προς αυτές τα ειλικρινή και βαθειά μας συλλυπητήρια προσευχόμενοι ο άλλος νέος συνάνθρωπός μας που χαροπαλεύει, γρήγορα να ξεπεράσει τον κίνδυνο.
ypografes_poasy-poaxia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου