Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Δυναμική αντίδραση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών – Αντί Αστυνομικό Μέγαρο χώρος στάθμευσης


Δυναμική αντίδραση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών – Αντί Αστυνομικό Μέγαρο χώρος στάθμευσηςΚατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ.Γεωργίου Δασταμάνη,πραγματοποιήθηκε στις 22-10-2013 συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών, με θέμα το κτιριακό πρόβλημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών και τη διαδικασία μεταστέγασης των Υπηρεσιών της.Όπως ανακοίνωσε το σωματείο,κατά τη συνάντηση, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε διεξοδικά για την κρατούσα κατάσταση και τη στασιμότητα που επικρατεί στην εξέλιξη του ζητήματος, ενώ εκ μέρους μας τονίσθηκε η θέση μας για ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών προς εξεύρεση οριστικής λύσης, ως η πλέον ενδεδειγμένη οδός απέναντι στις δαιδαλώδεις και αδιέξοδες διαδρομές της γραφειοκρατίας των συναρμόδιων υπηρεσιών.

αρχείο λήψης (1)

Ο κ. Δασταμάνης δεσμεύτηκε ότι παρόλο που η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις διαδικασίες που ήδη έχουν δρομολογηθεί για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, θα καταβάλει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κάθε δυνατή προσπάθεια και θα παράσχει κάθε συνδρομή για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός
μας».
Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Χρήστος Τριγώνης, τονίζει στη Νέα Αστυνομία ότι εδώ και χρόνια η Ένωσή μας αγωνίζεται σθεναρά για την επίλυση του σοβαρού κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών.
Παράταύτα, και ενώ πριν από δύο χρόνια περίπου μετά από αγώνες όλων των

μελών μας είχε επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο ζήτημα, με την παραχώρηση των εγκαταλελειμμένων δημόσιων εγκαταστάσεων του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την εξα σφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης
ύψους 900.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να υλοποιηθεί η πολυπόθητη μεταστέγαση των αστυνομικών Υπηρεσιών, με μεγάλη λύπη διαπιστώνουμε μια αδικαιολόγητα μνημειώδη στασιμότητα και αναβλητικότητα από πλευράς της Πολιτείας.
Λόγω της εξέλιξης αυτής, από κοινού με την Ένωση ΑξιωματικώνΑστυνομίας Δυτ. Μακεδονίας είχαμε επισημάνει το πρόβλημα με το από 25/2/2013 έγγραφό μας προς τον κ.Υπουργό Δημόσιας Τάξης προτείνοντας ως εναλλακτική λύση είτε την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου σε ιδιόκτητο οικόπεδο της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω του προγράμματος ΣΔΙΤ (όπως παλαιότερα είχε σχεδιασθεί), είτε τη μεταστέγαση των Υπηρεσιών στον ακόμη λειτουργικό χώρο της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών, όπου υφίστανται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει μια σύγχρονη αστυνομική υπηρεσία με το ελάχιστο κόστος για το Δημόσιο.
Όχι στον εμπαιγμό
Αντ’ αυτού, δυστυχώς τα μηνύματα που λαμβάνουμε σε τοπικό επίπεδο
είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος της Σχολής Αστυφυλάκων επιβουλεύεται για οτιδήποτε άλλο εκτός από αστυνομική χρήση, το δε ιδιόκτητο οικόπεδο εξακολουθεί να αποτελεί έναν ανεκμετάλλευτο δημόσιο χώρο στάθμευσης μιας και
βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης των Γρεβενών.
Κατόπιν αυτών και επειδή ο εμπαιγμός και το θέατρο του παραλόγου δεν μπορεί να συνεχίζονται εσαεί στις πλάτες των συναδέλφων και των συμπολιτών μας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας, έχουμε υποχρέωση να θέσουμε δημόσια προ των ευθυνών τους τόσο τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης όσο και τους πολιτειακούς παράγοντες του τόπου, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς και σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ενδεδειγμένης λύσης που θα επιλεγεί, ώστε πλέον ο καθένας να μπορεί να κρίνει ξεκάθαρα για το ποιος και αν ενδιαφέρεται έμπρακτα για την Αστυνομία, το προσωπικό της και την ασφάλεια της κοινωνίας.

Αναδημοσίευση από τη "ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" τεύχος Οκτωβρίου 2013
www.poasy.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου